top of page

Szolgáltastások

I. Labdarúgó edzések:

„ … attól fogva futva mentem az iskolába, rohantam fától fáig, saroktól sarokig. Ha közeledett a villamos, versenyeztem vele melyikünk ér előbb oda. Futballista akartam lenni. És nem is akármilyen.” (Puskás Ferenc)

Alapítványunkba várunk minden focizni szerető 5-19 éves fiút, ahol heti 2-3 alkalommal szakképzett edzőink tartanak foglakozásokat, a labdarúgást kedvelő gyermekeknek. Csapatainkban mindenkinek lehetőséget adunk tehetségétől függetlenül, a futballozásra, mert valljuk, hogy a foci mindenkié, a labdarúgás által nyújtott élményeket mindenkinek joga van átélni, nem csak az ügyes, hanem a kevésbé ügyes gyermekeknek is! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hisszük és valljuk, hogy a labdarúgás gyermekkorban megtartó erővel is rendelkezik éppen ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szakmai munka mellett jó légkört is teremtsünk az edzésekhez, egy olyan légkört ahova a gyermek szívesen jön le, ahol jól érzi magát és pozitív élményekkel gazdagodva tér haza.

***


II. Mentálhigiénés munka:

Alapítványunk küldetésének másik nagy területe a gyermekekkel való mentálhigiénés munka! Sajnos ma Magyarországon nagyon kevés labdarúgó egyesület fordít erre figyelmet, pedig mi sokszor ezt még fontosabbnak is tartjuk a szakmai oldalnál.
Az alapítványunk megpróbál segíteni a játékosainknak az őket foglalkoztató gondok és problémák megoldásában, mely problémák természetesen nem csak a futballra vonatkoznak, hanem a magánéletükben /család; iskola; barátok;/ jelentkező nehézségeikben is segítünk nekik.
Szakembereink nagyon sok négyszemközti beszélgetést folytatnak a gyermekekkel, mert úgy érezzük, mint közhasznú alapítvány, az is a feladatunk, hogy egészséges személyiségek váljanak belőlük, és ne csak jó futballisták. De úgy gondoljuk ez a kettő összefügg, hiszen csak akkor tud teljesíteni valaki a pályán, ha önmagában és a magánéletében is rend van.

A mai világban úgy érezzük, nagyon oda kell figyelnünk a gyermekeink egészséges életre való nevelésére, a dohányzás, az alkohol és a kábítószer veszélyeire és ezek negatív hatásaira. Hisszük, hogy a szakmai tudáson túl ezt is szem előtt kell tartania egy utánpótlás nevelő egyesületnek, alapítványnak.

A négyszemközti beszélgetéseken túl már több alkalommal tartottunk, csapatépítő tréningeket, személyiségfejlesztő, önismereti foglalkozásokat, különböző prevenciós előadásokat, programokat:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

II/1.  Autogéntréning oktatás:

Az utánpótlás képzés egyik alapköve, hogy a fiatalok mentális felkészítésével is foglalkozzunk, hogy mentálisan is felkészítsük őket a rájuk váró nehézségekre és kihívásokra. Ne csak jó futballistákat képezzünk, hanem erős személyiségeket is neveljünk belőlük, akik mindig, minden negatív külső körülmény ellenére is jól tudnak teljesíteni!  
Nem elég fizikailag, technikailag, jó utánpótlást képezni, mentálisan is erősíteni, terelgetni kell a gyerekeket. Így válhat belőlük kiegyensúlyozott, jól képzett labdarúgó, aki nem 'GÖRCSÖL A PÁLYÁN', hanem teszi a dolgát és 'JÁTSZIK A PÁLYÁN' saját maga, csapata, és szurkolói örömére! Ebben nyújt nagy segítséget az Autogéntréning!

Az autogén tréning (AT) egy német neuropszichológus által kidolgozott relaxációs módszer, melyet az 1930-as évektől kezdve használnak eredményesen orvosok, pszichológusok. Mentes mindenféle ezoterikus és misztikus színezettől, az egyik “legtudományosabb”, leginkább kutatott relaxációs módszer. Egyike a sportban leggyakrabban használt relaxációs technikáknak.
Az autogén tréning segítségével képessé válunk arra, hogy rövid idő alatt létrehozzunk egy olyan nyugalmi fizikai állapotot, amely megteremti a lelki nyugalom, stresszoldás, mentális lecsillapodás lehetőségét. Az autogén tréning rendszeres használatával bárki képessé válik a mindennapi feszültségek leküzdésére, képes lesz jobban megbirkózni a problémáival. Az autogén tréning segítségével fejleszteni tudjuk magunkat, nagyobb koncentrációra, teherbírásra leszünk képesek, így például a munkánkban, a tanulásban és a sportban is hasznos szerepet tölt be az autogén tréning rendszeres használata.


 

focisuli2.jpg
focisuli1.jpg
focisuli3.jpg
fsa_logoweb.jpg
bottom of page